Ý tưởng tiết kiệm không gian tuyệt vời cho căn hộ nhỏ

Christian Schaller là  một nhiếp ảnh gia sống tại một căn hộ rất thú vị ở Barcelona.  Căn hộ trông rất xinh xắn cho dù thực sự nhỏ, chỉ tính theo mét vuông, hoàn toàn không đủ để sinh sống. Nhưng vì Barcelona là một thành phố châu Âu rất cổ, người ta phải đấu tranh để có được từng cm để sinh sống và mọi thứ đều rất đắt đỏ.


Cho nên hầu hết các nhiếp ảnh gia đều thích sống trong các căn hộ rất nhỏ, có cửa sổ mở ra sân thượng và theo cách đó họ đã được sống trong một thành phố lớn với chi phí nhẹ nhàng hơn. Tôi biết có nhiều cách để tiết kiệm không gian nhưng lần này thực sự là tôi phải thú nhận là hết sức ấn tượng. Khi bạn bước vào căn hộ nhỏ đó lần đầu, trông nónhư một gian phòng trống với mọi thứ trên tường đều được ốp gỗ. Nhưng nếu bạn có cơ hội ở lại vài phút nữa thôi, bạn sẽ nhận ra thực sự căn phòng có đủ mọi thứ của một căn hộ, chỉ là chúng được cất giấu rất khéo trong tường, đằng sau những tấm gỗ ốp.

Everything is very well automatized and you only need to put some pressure on a certain panel and it will immediately open, allowing you access to what’s inside: the fridge the little kitchen, the small bathroom, etc. The whole kitchen is hidden under a panel, but once you open it, you can see it has everything you need, including a sink and a cooker. The bed goes under a hidden wall that goes onto the roof and what’s left inside looks like a small sofa.

The TV set is secured to a wall and you can position it any way you want. There is a table that can be folded so as to fix in on the wall when you don’t need it and there is also a small glass shower cabin. It’s very easy to reach all the things in the room and to store the clothes in a hidden wardrobe. Actually this small apartment has everything you need, but you don’t see it as they are not on display, but occupying every bit of space. Great ideas and also great design.

Source: Homedit (Amazing Idea for Saving Space in a Small Apartment)

Oh my god, how I love this design

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s